LAREN - Frederick 'Fred' Taylor Forbes uit Medicine Hat, Alberta, geboren op 27 juli 1913, is al meer dan zeven jaar getrouwd met Rita Corbitt als hij in februari 1944 tekent voor het Canadese leger. Ze hebben drie kinderen, allemaal jongens. Kenneth, de oudste, is geboren in 1937, de tweeling Larry en Barry is vier jaar jonger.

Hoewel Fred zijn eigen gezin moet onderhouden, draagt hij ook financieel bij aan het huishouden van zijn moeder. De keuringsarts noemt hem stabiel, volwassen en betrouwbaar, lang, sportief gebouwd en gezond. 

Fred wordt al snel verscheept naar Europa, zijn drie kinderen zullen hem nooit meer zien. Met de Black Watch gaat hij naar België, waar hij gewond raakt aan zijn voet, maar na een maand kan hij terugkeren bij zijn regiment.

In april 1945 raakt hij opnieuw betrokken bij zware gevechten, nu in Laren in de Achterhoek. Fred wordt dodelijk getroffen, 31 jaar oud. Killed in action, vermeldt zijn dossier, op 13 april 1945. Fred krijgt zijn laatste rustplaats op de Canadese Begraafplaats in Holten. Tussen zijn dienstmaten van de Black Watch.

Zie hier het verhaal van Fred Forbes:

De Eregalerij komt tot stand mede dankzij Faces to Graves, Jan Braakman en Jan Vos.Voor meer oorlogshelden bezoek de websites.