VELP - Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Overal in de provincie zou dit groots gevierd worden, maar door de coronacrisis gaat het feest niet door. Veel mensen zitten thuis, onder wie ouderen en mensen met een beperking, en ontvangen geen bezoek. Om deze mensen een hart onder de riem te steken, treden de Andrews Darlings op verzoek van Omroep Gelderland nu op voor hun deur.

De Andrews Darlings vertolken op nostalgische wijze de muziek uit de jaren ‘40 en ‘50. In hun uniformen zingen de drie dames veel liedjes uit de oorlogs- en bevrijdingstijd, zoals onder meer In the mood, Rum & Coca, Say si si en Lily Marlene. Het trio speelt ook zelf contrabas, drum en gitaar.

De Andrews Darlings bezochten deze week het Sisza Barentzshuis in Velp, waar ze een swingend optreden weggaven.

Kijk hier naar hun optreden:

Eerder traden de dames ook al op voor de bewoners van de Rijnwaal Zorggroep Sint Jozef in Gendt en van woonzorgcomplex De Schuylenburgh in Silvolde.

'In het spoor van de bevrijders'

Omroep Gelderland staat tot en met 30 april volop stil bij de bevrijding van Gelderland in de serie ‘75 jaar vrijheid: in het spoor van de bevrijders’. Hierin besteden we aandacht aan verhalen van mensen die de oorlog nog bewust hebben meegemaakt. Ook worden er verhalen verteld bij bijzondere voorwerpen, zijn er portretten van soldaten die het leven lieten voor onze vrijheid en is er ruimte voor lokale initiatieven.

De serie '75 jaar vrijheid: in het spoor van de bevrijders' is van 6 tot en met 30 april elke maandag tot en met donderdag om 17.35 uur te zien bij Omroep Gelderland. Kijk op gelderland.75jaarvrijheid.nl/route wanneer de uitzending over jouw woonplaats gaat.