bevat-video
GENDT

GENDT - Op het bevrijdingsfeest in Gendt wordt vrijdag, zaterdag en zondag stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Minister Ank Bijleveld bezocht Gendt zaterdag, legde een krans voor alle oorlogsslachtoffers en woonde het bevrijdingscon ...

bevat-video
OOSTERBEEK

OOSTERBEEK - Market Garden-veteraan Jozef Wojciechowski is afgelopen woensdag overleden. Dat heeft het Airborne Museum Hartenstein bekendgemaakt op zijn Facebookpagina.

GROESBEEK - De Stichting Faces to Graves zoekt foto's en levensverhalen van gesneuvelde Canadese bevrijders voor een bijzonder fotoproject. De stichting wil zoveel mogelijk bevrijders een gezicht geven, zodat ze nooit vergeten worden.

GROESBEEK

GROESBEEK - De Stichting Faces to Graves zoekt foto's van gesneuvelde Canadese bevrijders voor een bijzonder fotoproject. De stichting wil zoveel mogelijk bevrijders een gezicht geven, zodat ze nooit vergeten worden.

NIJMEGEN - Het Rijk van Nijmegen viert en herdenkt 75 jaar vrijheid de komende maanden met meer dan 50 activiteiten. Het programma is deze woensdag gepresenteerd door de bestuurders van de deelnemende gemeenten.

KEIJENBORG

KEIJENBORG - Jo Kerkman is tien jaar oud als hij in oktober 1944 zijn woonplaats Gendt moet ontvluchten. De Betuwe ligt onder vuur, het is veel te gevaarlijk om te blijven en dus steekt de familie Kerkman -vader, moeder en negen kinderen- met het pon ...