bevat-video
GENDT

GENDT - Zware gevechten, een evacuatie en de Duitsers die de Betuwe onder water zetten: Gendt en andere Betuwse dorpen hadden het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren. Vanaf vrijdag herdenkt een driedaags festival de bevrijding van Gendt op 2 ...

bevat-video
ARNHEM

ARNHEM - Het Omroep Gelderland-platform '75 jaar vrijheid' en de provincie geven Gelderlanders de kans om fysiek en online te stemmen op de beste 50 oorlogsfoto's uit deze provincie. Dat gebeurt in het kader van het NIOD-project 'De Tweede Wereldoorl ...

bevat-video
OOSTERBEEK

OOSTERBEEK - Market Garden-veteraan Jozef Wojciechowski is afgelopen woensdag overleden. Dat heeft het Airborne Museum Hartenstein bekendgemaakt op zijn Facebookpagina.

GROESBEEK - De Stichting Faces to Graves zoekt foto's en levensverhalen van gesneuvelde Canadese bevrijders voor een bijzonder fotoproject. De stichting wil zoveel mogelijk bevrijders een gezicht geven, zodat ze nooit vergeten worden.

GROESBEEK

GROESBEEK - De Stichting Faces to Graves zoekt foto's van gesneuvelde Canadese bevrijders voor een bijzonder fotoproject. De stichting wil zoveel mogelijk bevrijders een gezicht geven, zodat ze nooit vergeten worden.