ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft woensdag de vlag gehesen bij de finish van de Bridge to Bridge-loop. Het hardloopevenement vindt vanwege het coronavirus niet op één dag plaats, maar van 17 september tot het eind van het jaar.

Tijdens de zogenoemde 'belevingsrun' leren deelnemers al hardlopend het verhaal achter Operation Market Garden kennen. Zo lopen ze over paden die geallieerden hebben afgelegd. Als deelnemers het parcours hebben voltooid, kunnen ze bij een zuil in het centrum van Arnhem een finishfoto maken.

Woensdag vond er een kleine ceremonie plaats bij de finishzuil. De tekst gaat verder na de beelden.

Marcouch hoopt met het hijsen van de vlag navolging te krijgen. "Ik roep iedereen in de Airborneregio op, ondernemers, instellingen, maar ook inwoners, om met een vlag of ander symbool te laten zien dat ze stilstaan bij de Slag om Arnhem", zei hij. "Ik zie dat heel veel van onze inwoners en ondernemers de vlag al hijsen, maar nog lang niet allemaal."

De burgemeester droeg bij de korte ceremonie een speciaal Airbornejasje, maar daar bleef het niet bij. Hij poseerde ook nog even in het speciale shirt en met de medaille van de hardloopwedstrijd.

Afbeelding
Ahmed Marchouch in het speciale hardloopshirt. Foto: Omroep Gelderland