De opening en daarmee de start van de expositie worden voorlopig worden uitgesteld. Wij hopen dat wij aan het begin van de zomer de werken alsnog kunnen opstellen, maar dat blijft ongewis tot begin juni. 

KUNST OP HET WATER
Van april tot september 2020  worden er op het water van het Wijchens Meer vijftien kunstwerken opgesteld, die elk op een heel eigen wijze het thema ‘vrijheid’ verbeelden. Na een open inschrijving heeft een selectiecommissie de expositie samengesteld.
Locatie: Wijchens Meer
Datum: 2020-04-11
 
Bijzonderheden: Het belooft een bijzondere en afwisselende tentoonstelling te worden, met zowel klassieke, figuratieve beelden als abstracte sculpturen, en ook werk dat niet zo gemakkelijk in een hokje past. Naast bestaand werk zal er een aantal nieuwe werken te zien zijn, die kunstenaars speciaal voor MEERkunst maken. De opening van MEERkunst vindt plaats op 11 april.

WANDELEN MET EEN ANDERE BLIK
Als geliefd recreatie- en natuurgebied middenin Wijchen is het Meer bij uitstek geschikt voor een expositie rond een thema dat iedereen raakt. Wie langs het Meer wandelt of fietst  zal door de uiteenlopende kunstwerken, tegen een achtergrond van water en groen, aan het denken worden gezet over wat vrijheid inhoudt -toen en nu, voor onszelf en voor anderen.

Rondom de tentoonstelling zijn extra activiteiten gepland, zoals rondwandelingen met een gids en ontmoetingen met de kunstenaars.