De impact van het coronavirus heeft ook zijn weerslag op het openluchtspel. Toen het duidelijk werd vanuit de regering en het RIVM, dat alle evenementen en activiteiten werden verboden, konden we niet anders dan te kijken naar mogelijkheden om de uitvoeringen te verplaatsen.

We verplaatsen de uitvoeringen daarom naar: 
* Vrijdag-, zaterdag- en zondagavond, 4, 5 en 6 september 2020
* Vrijdag- en zaterdagavond, 11 en 12 september 2020

De Stichting Openluchtspel Loil voert in mei en juni een zelf geschreven openluchtspel op met de titel 'Nooit meer'.

Het verhaal is deels gebaseerd op de herinneringen van een zus van een van de slachtoffers die omkwamen bij de ontploffing van de meisjesschool en het klooster. De impact van de ontploffing op zowel het dorp Loil als de families van de slachtoffers én het vieren van de vrijheid, zijn twee uitgangspunten geweest bij het schrijven van het verhaal en de liedjes, en het componeren van de muziek.

Het Openluchtspel wordt uitgevoerd op 29, 30 en 31 mei 2020 en 5, 6 en 7 juni 2020. Elke avond begint de voorstelling om 20.00 uur. Het stuk wordt gespeeld in het parkje aan de Kloosterstraat in Loil. Op exact de plek waar het klooster en de meisjesschool gestaan hebben voordat ze ontploften.

95 mensen spelen mee in het stuk (30 koorleden, 10 man combo, een 55 acteurs). Hein Harmsen is de regisseur en componist van de zelf geschreven muziek, Frank Gies heeft het stuk geschreven en Edwin van Onna is verantwoordelijk voor het decor.

Voorafgaande aan de voorstellening is er vanaf 18.00 uur een expositie te zien in de Loilse kerk. Deze expositie is samengesteld door te Openluchtspel Loil, de OVD Didam en het kinderkunstmuseum met werken van alle groepen van alle Didamse basisscholen. Onder leiding van diverse kunstenaars hebben de kinderen kunstwerkjes gemaakt met als titel 75 jaar vrijheid (ik ben ook een van de kunstenaars en ook hierbij direct betrokken).