Datum: 24 december 2019 (Kerstavond)
Tijd: vanaf 17.00 uur
Locatie: zie de website van Lichtjes op Oorlogsgraven

Informatie:
Vier dagen voor kerstavond 2015 kreeg Dick Jansen uit Burgum het idee om op de oorlogsgraven in zijn woonplaats een lichtje te branden, net zoals dat al 25 jaar gebeurde op de Canadese begraafplaats in Holten. Hij zette een Facebook actie op, die massaal werd opgepikt, op kerstavond brandden er op meer dan 140 plaatsen in Nederland kaarsjes bij oorlogsgraven. 

Inmiddels is de lichtjes actie nog groter geworden. In 2017 brandden op meer dan 284 locaties een lichtje bij een oorlogsgraf. En niet alleen in Nederland maar ook daar buiten. 

Ook in 2019 zullen er op kerstavond kaarsen/lichtjes worden geplaatst op alle graven op de Arnhem Oosterbeek War cemetery, ook bekend als de Airborne begraafplaats te Oosterbeek. Dit om ook dit jaar met kerst hen te eren die het ultieme offer hebben gebracht voor onze vrijheid.

Oosterbeek:
De organisatie in Oosterbeek nodigt u van harte uit om ook een of meerdere graven te voorzien van een lichtje. De kaarsen zullen achter het evenement worden uitgereikt nabij de ingang van de begraafplaats. Er wordt om 17.00 uur begonnen met de uitgifte. De organisatie zorgt ervoor dat er in ieder geval voldoende kaarsen aanwezig zijn voor alle graven, mocht u op eigen initiatief lichtjes willen plaatsen bij een specifiek graf dan bent u daar geheel vrij in.

De bestelde grafkaarsen zijn wind en regen bestendig en zullen dus de hele kerst branden!

Met vragen mag u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.